Productiever én succesvoller: tip 7 t/m 12!

Uit diverse onderzoeken onder succesvolle mensen waaronder ondernemers, miljonairs en olympische sporters (* **) komen interessante bevindingen naar boven op de vraag wat hun geheim naar productiviteit en succes is.

Er blijkt een groot verschil te bestaan tussen de dagelijkse gewoontes van succesvolle mensen en de minder succesvolle mensen.
Maar hoe word jij nou succesvol?
In deze blog lazen we al 6 tips.
Zie hieronder nog meer ‘geheimen’ !

Geheim #7 Vermijd zoveel mogelijk meetings.
Zoals al eerder geschreven is je tijd kostbaar en zeg nu eerlijk: is er wel eens meer uit je 3 uur durende vergadering gekomen behalve gezelligheid? Kom je er echt niet onderuit, zorg dan voor een agenda én een staande vergadering.

Geheim #8 Zeg vaker NEE!
Naast tijd is ook je energie zeer kostbaar. Zelf gebruik ik altijd het ‘stoplichtensysteem’ als reactie op een uitnodiging of verzoek, waarbij groen gelijk als een ‘JA’ voelt, oranje ‘misschien’ en rood een ‘NEE’.
Of doe als Warren Buffet.

Geheim #9 Check de 80/20 regel.
Ook wel bekend als het Pareto Principe, veelal komt 80% van je inkomsten uit 20% van de activiteiten of 20% van je klanten zorgt voor 80% van je omzet. Succesvolle mensen weten welke activiteiten de meeste resultaten en geluk opleveren, focussen zich daar op en negeren de rest.

Geheim #10 Raak alles maar 1x aan.
Productieve mensen proberen om alles maar één keer aan te raken. Als het iets is -maakt niet uit wat- dat tussen de 5 en 10 minuten opgelost kan worden, dan doen ze dat gelijk. Het vermindert stress omdat je het daarna lost kunt laten en je het niet nog eens een tweede keer hoeft te beoordelen.

Geheim #11 Investeer tijd… in jezelf!
Naast de ‘open deuren’ zoals genoeg slaap, voldoende beweging, positief denken, lummel tijd en gezond eten is het goed benutten van je wachttijd erg effectief gebleken. Lees tijdens het wachten of luister naar interessante podcasts tijdens het reizen en leer jezelf nieuwe vaardigheden.


Geheim #12 Omring je met succesvolle mensen.
Als je met mensen omgaat die succesvoller zijn dan jijzelf, dan is dat voor jou een kans om ook anders te gaan denken. Het leert je slimmer te denken en het zorgt voor inspiratie. Daardoor kun je zelf succesvoller worden en ook anderen helpen succesvol te worden. Zij succesvol, jij succesvol.

Probeer ze allemaal!
Het aanleren van een nieuwe gewoonte kost je slechts om en nabij vanaf 21 dagen, dus wat heb je te verliezen? 
Dit geldt uiteraard ook voor je goede voornemens 😉 Ik wens je een heel gelukkig & gezond 2018 vol met mooie avonturen!

Heb je zelf nog een goede tip? Laat het dan hieronder vooral weten!
Deze blog maakt deel uit van een serie blogs, dus wie weet neem ik jouw ‘geheim’ mee in mijn volgende blog.

Deze blog is geschreven door Iris Aben. Ik ben werkzaam als AA-Accountant in het MKB. Naast het verzorgen van de reguliere accountancy werkzaamheden vind ik het fijn om ondernemers te helpen om nog succesvoller te worden!

Met interesse mijn blog gelezen en wil je met mij linken? Leuk! Vermeld even een korte motivatie in je uitnodiging.
Vind je dit artikel nuttig dan kun je het uiteraard delen, graag met bronvermelding of een link naar deze blog!

Top