Belastingvoordeel door groene beleggingen

“Hoe kan ik mijn spaargeld zo inzetten dat ik er niet op achteruit ga?” vraagt een ondernemer met een juridisch adviesbureau. Geen gekke vraag, want je spaargeld wordt helaas steeds minder waard. Dit komt door inflatie en het feit dat je op spaargeld geen of weinig rente ontvangt. Of zelfs rente moet betalen.

Weet je al dat je voor groene beleggingen een extra vrijstelling van vermogensbelasting én heffingskorting in box 3 krijgt? En ik leg uit dat dit beleggingen in groenfondsen zijn die deelnemen in projecten voor milieubescherming en erkend zijn door de Belastingdienst.

Voor 2021 is de max vrijstelling voor groene beleggingen EUR 60.429 per persoon en met fiscaal partner EUR 120.858. En dit geldt bovenop het reguliere heffingsvrij vermogen. Dit betekent dat je alleen belasting hoeft te betalen als de waarde van deze beleggingen boven een bepaald bedrag uitkomt.

Een aantal banken en vermogensbeheerders bieden zo’n groenfonds aan. Het loont wel om rendement & (beleggings)risico‘s te beoordelen, te vergelijken met andere fondsen en te beoordelen of het fiscaal voordeel gunstig voor je uitpakt.

Deze ondernemer wil meer rendement, minder belasting betalen, beleggen met impact voor mens & milieu en gaat op onderzoek uit.

#geenbeleggingsadvies

Top