Belastingvoordeel door elektrisch rijden

De ondernemer vertelt trots over de aanschaf van zijn elektrische Porsche Taycan. Heb je melding gemaakt bij RVO? vraag ik. O jee, bijna belastingvoordeel gemist. Hij heeft wel informatie meegekregen van de dealer, maar moet de melding nog maken.

Dat de overheid volledig elektrisch rijden fiscaal stimuleert is inmiddels wel bekend. De belastingvoordelen zijn een lagere fiscale bijtelling en een motorrijtuigenbelasting- en BPM vrijstelling voor een aantal jaar. Daarnaast heb je ook nog het voordeel van de Milieu-investeringaftrek (MIA).. als je het tenminste op tijd aanvraagt!

Binnen 3 maanden na het aangaan van de investering dien je namelijk de investering te melden bij RVO. Let op: het gaat hier om de investeringsdatum (tekendatum offerte). Dit gaat geregeld mis omdat ondernemers vaak uitgaan van de factuurdatum, maar dan ben je soms te laat. Hierdoor mis je een extra belastingaftrek van 13,5% van het investeringsbedrag (tot EUR 40.000). Zonde!

Als autoliefhebber rij ik nog steeds met heel veel plezier in mijn BMW 118 (de laatste BMW 1 mét achterwielaandrijving). Mijn volgende auto wordt vast en zeker elektrisch nu er steeds meer mooiere auto’s met een groter bereik bij komen. En de  ondernemer? Hij rijdt na onze afspraak naar huis en meldt zich gelijk aan voor de Milieu-investeringaftrek.

Top