Achter iedere sterke ondernemer, staat een sterker gezin

Achter iedere sterke ondernemer, staat een sterker gezin
“Fijn dat je vrijdag met hem gesproken hebt. Dat stelt hem altijd enorm gerust. En ons als gezin dus ook. Bedankt, je bent een aanwinst!” Het is maandagochtend en onguur wintersweer. Tijdens een kop warme koffie lees ik haar berichtje. Dit is waar ik het allemaal voor doe.

Vrijdag hielp ik haar man met sturen op cijfers. Iedere maand kijken we samen in Exact Online of hij nog op de goede weg is naar zijn doelen. Het aantrekken van omzet gaat in coronatijd iets lastiger. We bespreken waar omzetkansen liggen. Ook beoordelen we de kosten. We sluiten af met het banksaldo en de berekening van de belastingen die nog betaald moeten worden. Hij heeft er immers niets aan om zich rijker te rekenen. Hij is op de goede weg. Naar een wereldreis samen met zijn gezin.

Door maandelijks het totaalplaatje te overzien kun je tijdig bijsturen en zo problemen voorkomen. Belastingaanslagen die je niet verwacht. Of je spaargeld moeten gebruiken om leveranciers op tijd te betalen.

Het geeft rust als je weet waar je aan toe bent. Deze rust kun je goed gebruiken voor het ondernemen. Zo bereik je sneller je doelen. En vanzelfsprekend ga je relaxter het weekend in, samen met je gezin.

Top