Begeleiding & automatisering

Automatisering

Bij begeleiding van je boekhouder, PA, financiële afdeling kun je denken aan het laten meekijken bij administratieve processen in je onderneming en daarop aanvullingen ontvangen. Iedere tijdswinst die je hier creëert levert je namelijk iedere maand winst op. Veel werk wat nu nog handmatig gedaan wordt kan geautomatiseerd worden. Je boekhouder gaat van een invoerende naar een controlerende functie. Dit maakt het werk voor hem of haar ook gelijk uitdagender.

Financieel

Je kunt ook denken aan het vergroten van de financiële kennis van je boekhouder, PA of financiële afdeling. Omdat een accountant naast boekhouden nog meer financiële en fiscale vakken heeft gevolgd kan hij/zij deze kennis ook overdragen. Daarnaast dient een accountant jaarlijks voor verplichte bijscholing te zorgen. Hierdoor is zij altijd op de hoogte van de laatste wettelijke wijzigingen. Dit laatste is altijd handig want er wijzigt zo vaak iets in de (fiscale)regelgeving dat het soms lastig bijhouden is voor boekhouders, PA’s, financiële afdelingen en ondernemers. Dat is wat ik vaak van hen terug hoor. En het niet tijdig en juist opvolgen van wettelijke wijzigingen kan helaas soms grote financiële gevolgen hebben.

Slechts 1x betalen voor kennis

Ons doel is altijd om zoveel mogelijk kennis te delen. Want kennis delen met jouw organisatie = ervoor zorgen dat kennis onderdeel van jouw onderneming wordt = je hoeft maar 1x te betalen voor kennisoverdracht. Om kennis vast te leggen kun je denken aan interactie met jouw boekhouder, PA of financiële afdeling om samen een bedrijfshandboek te maken.

Resultaat

In de praktijk merken wij dat begeleiding van jouw boekhouder, PA of financiële afdeling zorgt voor een zelfverzekerde boekhouder, PA of financiële afdeling. Dit zorgt naast een goede boekhouding ook voor een prettige interne sparringpartner voor jou. Mijn ervaring is ook dat we steeds minder nodig zijn. Ik maak mijzelf graag overbodig, want dan is mijn doel geslaagd. Cijfers weer leuk maken. Uiteraard ben ik altijd dichtbij voor vragen.

Wil je samenwerken of heb je een vraag?
Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Mail of bel met Iris op hallo@accountantiris.nl of 020-244 04 37 

Top