Implementatie-proces bij Accountant iris

Stap 1 | Opdrachtbevestiging
Zodra Accountant iris de getekende opdrachtbevestiging en legitimatie van je heeft ontvangen start de implementatie.

Stap 2 | Cliëntenonderzoek
Volgens de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) dienen we een cliëntenonderzoek te verrichten voordat we de samenwerking kunnen starten. Als je eerder hebt samengewerkt met een accountant zullen we daarmee collegiaal overleg hebben voor de jaarrekening.

Stap 3 | Opgave cliëntgegevens
Afhankelijk van de gekozen samenwerking hebben we gegevens van jou en je onderneming(en) nodig om onze afgesproken werkzaamheden voor jou te kunnen verzorgen. Indien gewenst maak je gebruik van onze handige overstapservice inclusief opzegbrief voor je oude boekhouder of accountant. Dit zorgt voor een soepele overstap en bespaart je veel tijd.

Stap 4 | Inrichting administratie
Met de ontvangen gegevens richten wij onze systemen in. Afhankelijk van de gekozen samenwerking richten wij de (salaris)administratie in Nmbrs, Basecone en Exact Online voor jou in. We zullen hierbij ook je bankrekening automatisch koppelen. Je krijgt inloggegevens zodat we gemakkelijk samen kunnen werken. Indien je een eigen administratie hebt zorgen we eveneens voor een automatische koppeling zodat we altijd met je mee kunnen kijken.

Stap 5 | Aanmelding Belastingdienst
Bij de Belastingdienst melden we jou en je onderneming(en) aan voor de doorlopende IB en VPB belastingmachtigingen en de uitstelregeling. Daarnaast verstrekken wij voor de BTW aangifte een doorlopende machtiging. Dit bespaart je veel tijd.

Stap 6 | Start!
Het implementatieproces is hiermee afgerond. Afhankelijk van de afgesproken samenwerking hebben we maandelijks, kwartaallijks of jaarlijks contact. Uiteraard kun je bij vragen altijd contact met ons opnemen op
020–244 04 37 of 06-1299 7932 of irisaben@accountantiris.nl.

Top