Gaat ‘een positieve impact maken’ samen met financieel succesvol worden?

Vanwege je droom om de wereld mooier te maken, ben je je hart achterna gegaan. Je hebt een onderneming opgericht omdat je iedere dag aan je missie wilt werken. En om zo nog meer mensen te kunnen bereiken. De woorden ‘circulair’ en ‘recyclen’ zijn jou goed bekend. Daarnaast ‘werken met mensen met minder goede vooruitzichten op de arbeidsmarkt’ ook.

‘Als je het leven van een miljoen mensen beter & mooier maakt, kun je best miljonair worden’

De wereld mooier maken én financieel succesvol worden gaat dat nu samen? Jazeker, heel goed zelfs. Sterker nog, het is vaak een logisch vervolg. Hierover later meer. Maar eerst, wat bedoelen we met ‘financieel succesvol worden’? Hiermee bedoel ik dat je naast het voldoen aan financiële & fiscale wettelijke verplichtingen, een goed inkomen en meer vrijheid kunt ervaren. Misschien zelfs financieel onafhankelijk worden. Als je het leven van een miljoen mensen beter & mooier maakt, kun je namelijk best miljonair worden, toch?

Als eigenaar van een onderneming krijg je (helaas) de wettelijke verplichtingen er vanzelf bij. Denk hierbij aan het voeren van een deugdelijke administratie en het verzorgen van btw aangiften. Maar ook een jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel, een winstbelasting aangifte indienen bij de Belastingdienst en nog vele andere zaken. Dit is nou niet het leukste aspect van ondernemen, tenzij je natuurlijk accountant bent. Als je dit echter vanaf het begin goed doet, zorg je ervoor dat je niet achter de feiten aanloopt. Er zullen geen blauwe herinneringsbrieven van de Belastingdienst op je deurmat vallen waardoor je ’s nachts dus gewoon lekker slaapt.

Met jouw onderneming wil je niet alleen maatschappelijke problemen oplossen en mensen helpen: er moet ook geld verdiend worden. Alleen zo kun je duurzaam ondernemen en blijvende impact creëren. Je hebt dus een bewezen verdienmodel nodig waardoor je onderneming en derhalve ook je missie bestaansrecht hebben. Een passend verdienmodel zorgt voor een voorspelbare geldstroom naar je onderneming.  Én naar je privé situatie. Door je financiën op orde te hebben kun je financieel succesvol worden en goed voor jezelf zorgen. Vervolgens zul je meer rust en vrijheid ervaren. Hierdoor kun je zelfs nog meer betekenisvol werk voor anderen doen.   

Vaak wordt gedacht dat bedrijven die streven naar een positieve impact op de maatschappij of het milieu het financieel minder goed doen.
Het onderzoek van NN IP laat echter zien dat deze bedrijven het juist beter doen. Ze groeien sneller, zijn innovatiever en de kosten zijn zelfs lager.  

“Bedrijven met een positieve impact behalen een omzetgroei van gemiddeld 12% over vijf jaar, tegenover 7% voor bedrijven met een neutrale of negatieve impact. Over een periode van vijf jaar bedragen de kapitaalkosten gemiddeld 5%, tegenover 6% voor bedrijven zonder positieve impact.”

Naast een duurzamer bedrijfsmodel, zijn de producten en diensten van impactbedrijven ook nog eens minder schadelijk voor de wereld dan die van hun concurrenten. Deze resultaten bevestigen dat financiële en maatschappelijke groei derhalve prima hand in hand kunnen gaan.

Interessant?

We leren je graag kennen, mail met Iris op irisaben@accountantiris.nl of bel 020-244 0437.

We helpen graag ondernemers met een groeiend & bloeiend bedrijf die een positieve impact willen maken in de wereld.
Financieel succesvol worden op een manier die goed bij je past. Naast voldoen aan financiële & fiscale wettelijke verplichtingen, een goed inkomen en meer vrijheid ervaren. Misschien zelfs financieel onafhankelijk worden.

Ken jij mooie duurzame merken die we zeker moeten leren kennen? Laat het ons weten dan nemen we ze op in onderstaande lijst:

https://www.suntfood.com

https://www.roetz-bikes.com/nl_NL/
https://rebottled.com/nl
https://www.bambook.org
https://exasun.com
https://kbl-circulairschoonmaakcentrum.nl
https://www.odin.nl
https://www.wesmyle.nl
https://www.wakuli.com

Top